Late zomer tuin

Seizoenen in de tuin

Seizoenen in de tuin. Tuinontwerp met wilde planten en siergrassen in de herfsttuin en wintertuin. Vijf seizoenen in de tuin, zoals in de tuinen van Piet Oudolf. Het beste moment om te planten is in het voorjaar of het najaar, in elk geval als de vorst uit de grond is. De tuin is uitgebloeid, de herfst is inmiddels achter de rug en nu dan de ‘kale’, winter en een voorjaar dat nog niet komen wil. Breidt uw leefwereld uit en probeer uw tuin eens vanuit een ander perspectief te zien. Verwelkom bijvoorbeeld die herfsttuin, want ik zie er evenveel schoonheid in als in een zomertuin in volle bloei. Doe bijvoorbeeld inspiratie op en laat uw plantenborder ontwerpen. Nu de temperaturen weer stijgen, gaan we massaal naar buiten. Laat u daarom inspireren door de natuur en ga de tuin in om te genieten van de stilte in de natuur.

Zo ontstaat er niet alleen ruimte voor nieuwe tuinideeën maar ook voor creativiteit. Gaan uw groene vingers jeuken van dit lekkere weer? Wat kunt u nu al doen, zien en ontdekken! Om vervolgens in het voorjaar de tuin in te gaan en te kijken wat er bloeit en groeit.

Wilt u  een doordacht beplantingsplan laten maken? Neem gerust contact met ons op!

Laat uitgebloeide planten staan

Verdord en in de herfst zien veel planten er nog prachtig uit! Een tuin die ook na de bloei erg bijzonder blijft, omdat de diverse soorten wanneer ze uitgebloeid zijn, elk een eigen vorm of textuur krijgen. Planten en verplanten van heesters en bomen kan nog steeds in de periode van oktober tot ongeveer februari waarin de natuur zich heeft teruggetrokken en zich bezint. Eigenlijk doet de natuur ons voor hoe we tijd voor onszelf kunnen nemen. Niet alleen om te kunnen opladen, maar ook om te verstillen, los te laten en zo ruimte te maken voor nieuwe plannen. Niet alleen bij ons, maar ook onder de grond gebeurt er al van alles.

Ontwerpen met planten
Ontwerpen met tuinen
Tuin in de winter
Beplantingsplan voor balkon ontwerpen
Combineren van vaste planten
Prairieborder in de zomer

Seizoenen in een tuinontwerp

In de regel worden er in siertuinen te veel bomen en heesters op een kleine ruimte geplant. Soms omdat u snel resultaat wilt hebben, of omdat u snel resultaat wilde hebben. De noodzaak om te snoeien bij sierbomen en heesters is dus vaak het gevolg van een ondoordacht beplantingsplan. Vakkundig snoeien is trouwens niet eenvoudig, iedere soort vraagt zijn eigen aanpak. Let in de vaste plantenborders op met de aanwezigheid van nog niet zichtbare maar al wel ontwikkelende planten. De neuzen van bolgewassen die nu zo’n beetje boven de grond komen , zijn enorm kwetsbaar. En dat geldt ook voor andere vroeg opkomende bloeiers.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *