Herfstkleuren in de border

Herfstkleuren in de border

Kleuren in de tuin

Herfstkleuren in de border. Laat uw tuin in het najaar ook schitteren! Allermooiste herfstkleuren brengen sfeer in de tuin. Een doordacht beplantingsplan laten ontwerpen om zo in het najaar de mooiste kleurencombinaties te ontdekken. Een vogeltuin ontwerpen met herfst bloeiende planten in uw tuin. De keuze voor een wintertuin is enorm. Herfst in de border. Kiest u voor prairieplanten of solitaire heesters of solitaire boom? Heeft u een kleine tuin dan is de kleine boom, zoals de Malus  heel geschikt. Maar ook de Acer palmatum ‘Sangokaku’ met zijn frisgroene blad en prachtige herfstkleuren.

Heeft u een tuin met een beperkt oppervlak dan staan solitaire heesters of kleine boom ook mooi in een grote terracotta witte pot.  Of kiest u liever voor een groenblijvende heester in grote zinken potten?

Enthousiast en geïnteresseerd in een beplantingsplan op maat, neem dan contact met ons!

Herfstkleuren in de border

Herfstkleuren in de border

Herfstkleuren in de border

Wat dacht u van de ‘vlammende’ heester uit de familie van de kardinaalshoed: de bladverliezende soort Euonymus alatus of de Euonymus “Compactus”? Deze laatste blijft bij het ouder worden wat kleiner. ’s Zomers een onopvallende struik, maar in het najaar één groot feest, geloof me! Zijn uitstraling heeft  deze heester vooral te danken aan de prachtige dieprode herfstkleur en vlezige doosvruchten. De zaden zijn (licht)geel, oranje-rood zijn dan goed zichtbaar. Bijzonder ook vanwege zijn bijzondere takken met ‘kurk lijsten’!

Herfstkleuren in de border

Herfst in de tuin

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de toepassing van siergrassen en vaste planten die een prachtig wintersilhouet hebben, zoals het siergras Pennisetum alopecuroides ‘Hameln’. Ongekend winter effect als u gaat voor originele bomen: de Acer Grisseum met zijn afbladderende vlammende bast of de Betula utilis var. Jacquemontii ‘Jermyns’ met de witte bast!

De opdrachtgevers waar Monique en anders voor werkt zijn mensen die enthousiast zijn en voor kwaliteit kiezen. De totaal aanpak van ontwerp tot uitvoering ziet Monique en anders als één geheel en resulteert in  groenprojecten met een luxe uitstraling.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *