Tuin bij woonboerderij

Tuin bij woonboerderij

Tuin bij woonboerderij ontwerpen. Een ontwerp voor natuurlijke tuin heeft een eigen stijl. Die stijl moet terug te vinden zijn in het tuinontwerp. Het is moeilijk om een tuinontwerp voor grote tuin te maken. Het is geen echt ontwerp landelijke tuin of boerentuin, maar een gewone tuin al helemaal niet. In een grote tuin kun je namelijk verdrinken in de ruimte. Niet alleen veel ruimte, maar u kunt in deze boerderijtuin ook de sfeer van Frankrijk proeven. Naast een verschillende zitplekken, ook mooie meubels die een terras aankleden. Hier kunt u een groot gedeelte van het jaar ergens buiten zitten. Dat is misschien wel wat we ontdekt hebben: dat de buitenlucht ons medicijn is tegen de tijd waarin we leven.

Landelijke boerderijtuin
Ontwerp boerderijtuin
planten bij boerderijtuin
Planten boerderijtuin
Vijver bij tuin
Boerderij met vijver
Bloemrijke boerderijtuin
Verschillende zitplekken in grote tuin
Grote terracotta potten

Bloemrijke boerderijtuin ontwerpen

De basis van de gekozen natuurlijke beplanting straalt rustig uit. Maar zorgt in deze tuin ook voor verdeling in ruimtes. In dit  tuinontwerp zijn verder verschillende soorten materialen gebruikt. Rondom de vijver is bijvoorbeeld gekozen voor een halve verharding en op het loungeterras is gekozen voor grijze natuurstenen tegels.

Waar ik mijn opdrachtgevers altijd op attendeer: een groot deel van het jaar ben je binnen. Hoe je je tuin vanuit je huis beleeft, is dus minstens zo belangrijk, Veel mensen zijn geneigd uit praktische overwegingen hun terras tegen de gevel aan te  situeren. Maar is het niet veel leuker als je vanuit uw woonkamer direct zicht op groen hebt. Zorg dus voor een goede eyecatcher, zoals een meerstammige boom of heester.

Tuinontwerp grote tuin

In dit type grote natuurlijke tuinen is de ruimteverdeling erg belangrijk. En is bij deze woonboerderij vooral gericht op het creëren van bijzondere plekken. Centraal in de tuin ligt een ruim grasveld. Toch gaat de ruimteverdeling in deze tuin niet ten koste van het uitzicht. Want de vijver is een heerlijk zit plek met zicht op mooie beplanting. De vijver is strak van vorm, maar heeft weer een natuurlijke uitstraling.  Daarnaast vergroot de openheid het ruimte gevoel in deze tuin. Die natuurlijke sfeer vindt u ook terug in de gestuukte muur die bovendien een maximum aan privacy geeft.