Vijvers en waterpartijen

Vijvers en waterpartijen

Vijvers en waterpartijen geven fraaie effecten, ook in een kleine stadstuin! Vijversoorten, zoals hier de aanleg vijver met stapstenen van gebakken klinkers. De verhoogde brede stapstenen zorgen bovendien voor een avontuurlijke route over het water. Terwijl de logische wandelroute door de tuin daardoor niet doorbroken wordt. De keuze voor een uitgesproken stijl voor uw vijver is belangrijk voor het effect. Zo verdeelt deze verhoogde vijver in voortuin niet alleen in tweeën. Maar de smalle lange vijver van gebakken klinker grenst ook direct aan een ruim terras. Niet alleen in onze tijd, maar al lang geleden besefte men de schoonheid van een spiegelend wateroppervlak.

Geïnteresseerd in een ontwerp voor uw tuin, neem dan contact  met ons op!

Gemetselde vijver aanleggen
Ideale plek voor vijvers en waterpartijen
Vijver aanleggen in voortuin
Waterpartij in kleine tuin
Planten voor in en rond de vijver
Vijverrand van gebakken klinkers
Vijver gemaakt van gebakken klinker
Juiste plek voor vijver

Mooie vijverrand maakt het verschil

De randafwerking van een vijver bepaalt voor een groot deel de uitstraling van uw vijvers en waterpartijen. Zo is hier gekozen voor een mooie gebakken klinker. Welke randafwerking u ook kiest, het is ontzettend belangrijk dat deze altijd (iets) hoger ligt dan de omringende tuin. Hiermee voorkomt u bijvoorbeeld dat er vervuild water uit de tuin in de vijver kan lopen. 

Juiste plek voor vijvers

Water is altijd boeiend om naar te kijken. Daarom is deze vijver ook gesitueerd in het verlengde van de woonkamer. Niet alleen te zien vanaf het terras in de tuin dus, maar ook vanuit een luie stoel in de woonkamer. Verder is een redelijk zonnige plek ideaal. Omdat door te weinig (zon) licht op de vijver de waterplanten slecht groeien. En dat is weer niet goed voor het biologisch evenwicht in de vijver.

Vijversoorten en vijverplanten

Water zelf is boeiend, maar de omringende omgeving geeft dit waterelement, zeker als de tuin straks volgroeid is, een bijzondere uitstraling. Door het gebruik van diverse vaste planten, siergrassen en heesters wordt deze waterpartij en voortuin boeiender. Elk seizoen voller en met zijn eigen charme! Een mooie strook beplanting verzacht bovendien de strakke lijnen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *