Planten voor prairieborders

Prairietuin ontwerpen

Planten voor prairieborders

Planten voor prairieborders ontwerpen.  Vlindertuin : ontwerp voor natuurlijke tuin trekt niet alleen vogels, maar ook vlinders aan,  zelfs in een prairietuin voor kleine stadstuin. Een boom voor vogels of een (kleine) vijver.  Laat een tuin ontwerpen met (inheemse) bloemen. Prairiebeplanting, maar dan voor een tuin in natuurlijke stijl. Als ontwerper werk ik mét en niet tegen de natuur. Met zo’n uitspraak zou Piet Oudolf het eens kunnen zijn. Grote en kleine tuinen met vaste planten, siergrassen, bolgewassen en enkele solitaire heesters. Wist u trouwens dat u in uw tuin niet altijd alles kunt planten wat u mooi vindt? Als tuinontwerper houd ik natuurlijk rekening met uw wensen, maar ook met de beschikbare ruimte, grondsoort, standplaats en de uiteindelijke stijl van uw tuin. Er zullen dus keuzes gemaakt moeten worden!

Wilt u  een doordacht beplantingsplan laten maken door een professional? Neem gerust contact met ons op!

Planten voor prairietuin

Natuurlijk tuin ontwerp

Prairieborders in tuin

Aanleg vlindertuin

Prairietuin laten aanleggen

Ontwerp natuurlijke tuin

Opvallende vaste planten in tuin

Beplantingsplan voor kleine stadstuin

Prairieplanten voor tuinontwerp

Piet Oudolf tuin ontwerp

Klimaatverandering en tuinieren

Zomertuin in volle bloei

Planten voor prairieborders

Bij het ontwerp van een beplantingsplan is mijn grondgedachte: hoe kan ik beelden uit de natuur op een creatieve manier in een tuinontwerp overbrengen. Rekening houdend met de lokale omstandigheden van de betreffende tuin natuurlijk. Niet truttig, stijf en fantasieloos. Met een architectonische blik ontwerp ik liever tuinen met natuurlijke combinaties. Hierbij horen planten met een minder gekunsteld, minder stijf karakter!

Tuinontwerp voor prairieborders

Als tuinarchitect ga ik voor kwaliteit; een goed tuinontwerp begint simpelweg met luisteren, kijken en mooie details.Het tuinontwerp moet passen bij uw woning, maar ook bij u! Wat wilt u straks zien, wat moet daardoor benadrukt worden en wat weggelaten worden. Zo ontstaat de eerste ruimtelijke indeling. Eigenlijk ben ik een vormgever van ruimte: hoe maak ik uitzichten die u als bewoner naar buiten lokken en hoe pas ik de beplanting in het tuinplan op zo’n manier dat er in alle seizoenen een harmonieus beeld ontstaat.

‘Wij realiseren de meest uiteenlopende ‘groene’ ruimtes waar mensen zich thuis voelen. Van grote tuinen tot dakterrassen voor particulieren en bedrijven.

Meer tuinvoorbeelden zien, bekijk alle pagina’s met unieke tuinontwerpen !

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *