stadstuin ontwerpen

Kleine stadstuin ontwerpen

Kleine stadstuin ontwerpen of renoveren. Of uw entree inrichten met bloempotten.  Originele kleine tuin in de stad ontwerpen. Onderhoudsvriendelijke stadstuin met potten inrichten. Bijvoorbeeld deze heesters in enorm grote terracotta potten in terra kleur. Een echte tuinsfeer, als contrast voor het stedelijke beeld en de moderne architectuur van dit appartementen complex. Een kleine boom, maar ook deze grote meerstammige Esdoorn moeten in een pot met een doorsnee van tenminste 100cm. De handgemaakt pot op deze afbeelding, mooi gepositioneerd voor het entree van het appartement, is zelfs 120cm in doorsnee en 90cm hoog! Hierdoor wordt tegenover de koele, harde materialen meer ‘warmte’ gecreëerd.

Geïnteresseerd in een tuinontwerp of mooie handgemaakte terracotta potten, neem dan contact met ons op.

Patiotuin ontwerpen

Originele tuinideeën voor kleine tuin

kleine stadstuin ontwerpen

Tips voor het ontwerpen van kleine tuin

Buitenverlichting kopen

Stadstuin inrichten hoe doe je dat

kleine stadstuin ontwerpen

Hoe ontwerp je een kleine tuin

Kleine stadstuin inrichten

Balkon terras inrichten met terracotta bloempotten. Zo kan elk jaar een balkontuin er anders uitzien. Om te genieten van twee werelden: de levendigheid van de stad én de rust van een eigen groene oase, want dat is het fijne van potten: je hebt een mobiele tuin! Planten in potten drogen sneller uit in de volle zon. En hoe kleiner de pot des te sneller de verdamping. Een irrigatiesysteem kan dan goed van pas komen. Planten met de hand water geven kan een rustgevend moment zijn na de hectiek van de dag. Ook belangrijk is goede potgrond. Altijd goed om potgrond te vermengen met materiaal dat water absorbeert waardoor de grond minder snel uitdroogt. Naast water is voeding belangrijk voor potplanten. Varieer op een balkon verder met verschillende hoogtes en gebruik indien mogelijk de muren.

Eeuwen geleden stonden al terracotta potten bij landhuizen, maar dan vooral in klassieke tuinen.  Deze potten zijn vorstbestendig en hoeft u ‘s winters dus niet te beschermen tegen de vorst. Het assortiment potten dat Monique en anders verkoopt verschillen in maat, vorm en kleur. De grootte van de pot bepaalt wat er in kan staan.