Terracotta potten van klei

Terracotta potten van klei

Terracotta potten van klei

Terracotta potten van klei om zo terug naar de natuur te gaan. Naast deze serie luxe gekleurde potten van natuurlijk materiaal, hebben we ook terracotta zitelementen. Pure klei, afkomstig uit Duitsland waar grote voorraden klei uit de grond worden gegraven. Bovendien is bij het productie proces geen gebruik gemaakt van kwast en verf uit de winkel! Deze kleuren zijn puur en onder hitte als een dun laagje vloeibare klei op de buitenkant van de ongebakken terracotta aangebracht. Gebruikt als accent om de vorm van de terracotta producten te verfraaien. Meestal wordt slechts een deel van het model bedekt. De getoonde modellen zijn verkrijgbaar in 2 maten: Ø 33 x h 52cm en Ø 51 x h 70cm

Uit de getoonde serie is te kiezen uit 20 verschillende oppervlakte kleuren! Kleuren waaraan kleurende oxiden toegevoegd. Of bent u eerder op zoek naar een iets kleiner formaat gekleurde potten?

Geïnteresseerd mogelijkheden, prijzen of andere potten, neem dan contact met ons op.

Terracotta potten van klei

Terracotta potten van pure klei

Terracotta potten van klei

Gekleurde bloempotten

Terracotta potten van klei

Kleine tuin ontwerpen en inrichten

Terracotta potten van klei

De klei waarvan deze terracotta producten zijn gemaakt is een fijnkorrelig natuurlijk bodemmateriaal met één of meer mineralen. Zij bevat daarnaast mogelijke sporen van kwarts, metaaloxiden organisch materiaal en een bepaalde hoeveelheid water. Verouderd in de loop van de tijd en omgezet in klei. Gekleurd door natuurlijke stikstofoxiden processen . Afhankelijk van de bodem inhoud waarin het voorkomt, kan de klei in verschillende kleuren voorkomen van wit naar een soort van grijs of donker bruin, naar donker oranje – rood.

Klei is door de eeuwen heen gebruikt door kunstenaars, keramisten en pottenbakkers. Sinds het antieke Chinese porselein tot de hedendaagse terracotta potten.
Omringd door de digitale wereld en ‘ fake news’, zijn we weer gevoelig voor echt , voor puur! Puur eten, pure materialen waar we blij van worden. En die een rol spelen in ons dagelijks leven: de bank waar we op liggen, de stoel waar we op zitten en de tafel waar we aan werken en eten. Weg van ‘fake’- materialen, zoals plastic en kunststof, willen we terug naar de pure, oorspronkelijke materialen die zijn wat ze zijn: hout, glas, metaal en klei!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *