tuinen met prairieborders

Informele tuinen ontwerpen

Informele tuinen ontwerpen

Informele tuinen ontwerpen met prairieborders, zijn sfeertuinen, natuurlijke tuin , tuinen met met karakter. Naast formele tuinen, zoals een tuinontwerp voor klassieke tuin of exclusieve moderne tuin ontwerpen. Wilde natuurlijke tuinen, waarin de formele en informele stijl door elkaar gebruikt is. Dat maakt deze tuin interessant! Omdat er enerzijds sprake is van ‘orde’, anderzijds gaat de natuur ‘ haar eigen gang’. Op verschillende plekken in deze tuin wordt de natuurlijke beplanting steeds dominanter. Het vinden van een evenwicht tussen de twee stijlen is het belangrijkste startpunt voor het ontwerp van een tuin.

Informele tuinen ontwerpen

Een informele tuin conformeert zo gemakkelijker aan de ruime smaak van de opdrachtgevers. Zo houden de opdrachtgevers van deze tuin van allerlei soorten planten. Toch is er geen reden waarom een tuin zich slechts tot één stijl moet beperken. Het gebruik van verschillende stijlen kan een tuin originaliteit verlenen. Houdt u echter meer van structuur, dan kunt u de voorkeur geven aan een strakke tuin en een ordelijk ingerichte tuin.

Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen? Kijk voor inspiratie naar onze tuinontwerpen en neem contact met ons op.

Informele tuin ontwerpen met vaste planten

Ontwerpen prairieborders

Informele tuin ontwerpen met breed graspad

Natuurlijke tuin ontwerpen

Planten in natuurlijke speelse tuin

Tuinen ontwerpen met prairieborders

Terracotta pot met tuinbank

Een prairietuin ontwerpen

Cottage planten in informele tuin

Landelijke voortuin ontwerpen

Wilde natuurlijke tuin

Tuinstijl kiezen, waarbij die van u zal afhangen van wat voort soort plek u straks wilt hebben. Informele tuinen vertellen een ander verhaal. Ze geven het idee dat er wordt geleefd en zijn plezierig voor het oog en de geest. Aangezien informele tuinen naar het ‘ woeste’ neigen, zullen deze alleen voor u werken als u zich gelukkig voelt in een ietwat ‘ rommelige’ omgeving. Informele ruimtes geven vaak een gevoel van rust, omdat er minder aan hoeft te worden gedaan. De evolutie van de elementen wordt meer overgelaten aan de natuur dan aan de mens. Dit gevoel van ‘toeval’ kan echter bedrieglijk zijn. Een informele tuin kan net zo zorgvuldig geconstrueerd en onderhouden zijn als een formele tuin.

De inrichting van uw tuin dient op een even persoonlijke wijze te gebeuren net als de inrichting van uw huis!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.