Beplantingsadvies voor tuin

Beplantingsadvies voor tuin

Beplantingsadvies voor tuin

Beplantingsadvies voor tuin en stadstuin laten maken. Of een doordacht beplantingsplan voor natuurlijke tuin, het maakt niet uit! Planten voor prairieborders in de stijl van Piet Oudolf. Door hun buigzame blad en subtiele bloeiwijze  geven siergrassen naburige vaste planten in uw tuin een harmonieus en rustgevend geheel. Siergrassen kunnen op verschillende manieren in uw  tuin worden gebruikt. Als solitair, als bodembedekker, of in combinatie met andere tuinelementen vaste planten en solitaire heesters. Sommige siergrassen zijn groenblijvend, maar de meeste exemplaren verdorren in de winter.

Wilt u een doordacht beplantingsplan laten maken? Neem gerust contact met ons  op!

Beplantingsadvies voor tuin

Border met vaste planten ontwerpen

Kleurrijke border aanleggen

De mooiste borderplanten

beplantingsplan maken voor je tuin

Tuin met vaste planten

zwemvijver ontwerpen

Tips voor inrichting van vaste planten border

tuinontwerp voor grote tuin

De mooiste border planten

zwemvijver ontwerpen

Beplantingsplan voorbeelden

Beplantingsadvies voor tuin

Siergrassen zijn aan te raden, omdat ze zo’n lange periode bijdragen aan het beeld uw tuin. Sommige soorten, zoals de Calamagrostis groeit in verticale vorm. Erg handig wanneer u bijvoorbeeld een kleine tuin heeft en deze siergrassen wilt gebruiken als een losse haag. De Miscanthus soorten  groeien veel meer als een zogenaamde ‘fontein’ en worden over het algemeen breder. In de winterperiode veranderen siergrassen vaak van kleur. Geen nood wanneer ze sterk genoeg zijn,  blijven siergrassen de hele winter als subtiele, gebleekte silhouetten staan. Mooie combinaties zijn Calamagrostis brachitrycha met Persicaria amp. ‘Fire Dance’ met Verbena  hastata ‘Rosea’. Of Knautia macedonica samen met Deschampsia cespitosa.

Als tuinontwerper ga ik voor kwaliteit. Een goed tuinontwerp begint simpelweg met luisteren, kijken en mooie details.Het tuinontwerp moet passen bij uw woning, maar ook bij u! Wat wilt u straks zien, wat moet daardoor benadrukt worden en wat weggelaten worden. Zo ontstaat de eerste ruimtelijke indeling. Eigenlijk ben ik een vormgever van ruimte. Hoe maak ik uitzichten die u als bewoner naar buiten lokken. Hoe pas ik de beplanting in het tuinplan op zo’n manier dat er in alle seizoenen een harmonieus beeld ontstaat. Altijd gefocust op het leveren van kwaliteit en service.

Geïnteresseerd, neem contact met ons op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *