Prairie tuin ontwerpen in IJsselstein

Prairie tuin ontwerpen

Prairie tuin ontwerpen voor stadstuin of grote tuin ontwerpen in Schoonhoven. Of een modern landelijke tuin ontwerpen in Elst, het maakt niet uit! Grote tuin ontwerpen in landelijke stijl inrichten. Prairieplanten – dan zeg je  Piet Oudolf. Door hun buigzame blad en subtiele bloeiwijze  geven siergrassen naburige vaste planten in uw tuin een harmonieus en rustgevend geheel. Siergrassen kunnen op verschillende manieren in uw  tuin worden gebruikt. Als solitair, als bodembedekker, of in combinatie met andere vaste planten. Sommige siergrassen zijn groenblijvend, maar de meeste exemplaren verdorren in de winter.

Geïnteresseerd in grote tuinen of kleine tuinen, neem gerust contact met ons  op!

Vlindertuin ontwerpen

Prairieborder aanleggen

Prairie tuin ontwerpen in Epe

Grote tuin ontwerpen in landelijke stijl

Prairie tuin ontwerpen in Huissen

Tuinontwerp in landschapsstijl

Prairie tuin ontwerpen in Harmelen

Beplantingsplan laten maken

Prairie border aanleggen

Prairietuin ontwerpen met siergrassen zijn aan te raden, omdat ze zo’n lange periode bijdragen aan het beeld uw tuin. Sommige soorten, zoals de Calamagrostis groeit in verticale vorm. Erg handig wanneer u bijvoorbeeld een kleine tuin heeft en deze siergrassen wilt gebruiken als een losse haag. De Miscanthus soorten  groeien veel meer als een zogenaamde ‘fontein’ en worden over het algemeen breder. In de winterperiode veranderen siergrassen vaak van kleur. Geen nood wanneer ze sterk genoeg zijn,  blijven siergrassen de hele winter als subtiele, gebleekte silhouetten staan. Mooie combinaties zijn Calamagrostis brachitrycha met Persicaria amp. ‘Fire Dance’ met Verbena  hastata ‘Rosea’.

Een goed tuinontwerp begint simpelweg met luisteren, kijken en mooie details.Het tuinontwerp moet passen bij uw woning, maar ook bij u! Wat wilt u straks zien, wat moet daardoor benadrukt worden en wat weggelaten worden. Zo ontstaat de eerste ruimtelijke indeling. Eigenlijk ben ik een vormgever van ruimte. Hoe maak ik uitzichten die u als bewoner naar buiten lokken. Hoe pas ik de beplanting in het tuinplan op zo’n manier dat er in alle seizoenen een harmonieus beeld ontstaat. Altijd gefocust op het leveren van kwaliteit en service.

Geïnteresseerd in grote tuinen of kleine tuinen, neem gerust contact met ons  op!