Terracotta potten van klei

Stijlvolle terracotta potten

Stijlvolle terracotta potten. Daarom terug naar de natuur met deze luxe terracotta potten van klei voor buiten en binnen. Stijlvolle tuinen inrichten met exclusieve potten en zitelementen. Zoals deze potten van natuurlijk materiaal. Pure klei en bovendien is bij het productieproces geen gebruik gemaakt van kwast en verf uit de winkel ! Deze kleuren zijn echter onder hitte als een dun laagje vloeibare klei op de buitenkant van de ongebakken terracotta aangebracht. Vaak zijn hier kleurende oxiden aan toegevoegd. De getoonde modellen zijn verkrijgbaar in 2 maten: Ø 33 x h 52cm en Ø 51 x h 70cm.

Te kiezen uit de hier afgebeelde 20 verschillende oppervlakte kleuren. Gebruikt als accenten om de vorm van de terracotta items te verfraaien. Op zoek naar een iets kleiner formaat gekleurde potten?

Geïnteresseerd in deze of andere stijlvolle terracotta potten, neem dan contact met ons op.

Gekleurde terracotta potten

Terracotta pot van 72 cm


Stijlvolle terracotta potten

De klei waarvan deze terracotta producten zijn gemaakt is een fijnkorrelig natuurlijk bodemmateriaal met één of meer mineralen. Zij bevat daarnaast mogelijke sporen van kwarts, metaaloxiden organisch materiaal en een bepaalde hoeveelheid water. Verouderd in de loop van de tijd en omgezet in klei. Gekleurd door natuurlijke stikstofoxiden processen . Afhankelijk van de bodem inhoud waarin het voorkomt, kan de klei in verschillende kleuren voorkomen van wit naar een soort van grijs of donker bruin, naar donker oranje – rood.

Klei is door de eeuwen heen gebruikt door kunstenaars, keramisten en pottenbakkers. Sinds het antieke Chinese porselein tot de hedendaagse terracotta potten.
Maar omringd door de digitale wereld en ‘ fake news’, zijn we weer gevoelig voor echt , voor puur! Puur eten, pure materialen waar we blij van worden. En die een rol spelen in ons dagelijks leven: de bank waar we op liggen en de tafel waar we aan werken en eten. Weg van ‘fake’- materialen, zoals plastic en kunststof, willen we terug naar de pure, oorspronkelijke materialen die zijn wat ze zijn: hout, glas, metaal en klei!