Buiten eten in boerderijtuin

Buiten eten in grote Franse boerderijtuin. Zo ziet u hier een los tuinontwerp voor landelijke tuin. De eigenaren van deze Franse tuin wilden een sfeervolle mediterrane tuin bij boerderijwoning.  Bij het ontwerpen van deze grote tuin waren de situatie, ligging en de uitstraling van de woning de sleutel tot succes. De afscheiding bepaalt net als in elke andere tuin de stijl en sfeer van de tuin.  De muren vormen niet alleen een mooie afscheiding voor de verschillende tuingedeeltes.  Maar ze geven deze tuin ook extra horizontale lijnen. Daardoor krijgen de afzonderlijke terrassen een besloten karakter. De gekozen beplanting tegen en op de muur zorgen daarnaast voor een levendige en kleurige muur.

Geïnteresseerd in andere ontwerpen van grote tuinen. Of wilt u direct een afspraak maken, neem dan contact met ons op.

mediterrane boerderijtuin met tuinbank
Wonen in landelijke stijl
mediterrane boerderijtuin en natuurlijke planten
Tuinarchitectuur voor outdoor living
Tuininrichting landelijke tuin
Unieke landschapstuin ontwerpen
mediterrane boerderijtuin en stylen
Franse tuinideeën
Genieten van boerderijtuin
Tuinontwerp landelijke tuin

Wonen in mediterrane boerderijtuin

In een grote tuin is er ruimte voor verrassingen en hoeft niet de hele tuin per se gebruikt te worden. Afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever mag het ontwerp  best wat losser zijn, zoals in deze tuin. In een grote tuin worden afscheidingen en verdelingen wel belangrijker. Want anders gaan tuinen van dit formaat er als een speelveld uitzien. Elk afgescheiden gedeelte heeft in deze tuin de juiste verhoudingen, maar sluit ook mooi aan bij de rest van de tuin.

Stylen van boerderijtuin?

Door de kleur van de geverfde luiken van de woning  verandert de sfeer van de tuin drastisch. De gekozen warme kleur geeft het hele jaar door de tuin een warme uitstraling. Maar het belangrijkste is om al deze aspecten op elkaar af te stemmen zodat woning en tuin in elkaar overlopen en van deze grote tuin een geheel maken.

Verder is geprobeerd de harde omgeving te verzachten door niet alleen de planten zorgvuldig te kiezen , maar ook het aantal soorten te beperken. In deze tuin is voor de terrassen  voor een half verharding gekozen, dat materiaal past mooi bij de stijl van de woning. Daarnaast is heel bewust voor een minder formeel gazon gekozen met een eenvoudige vorm met hier en daar wat imperfecties. Zo hoeft er niet om allerlei rare bochten gemaaid te worden.