Schutting ontwerpen

Schutting ontwerpen van hout

Schutting ontwerpen maar dan origineel en op maat! De meeste van die houten constructies zijn fantasieloos en ik vraag  mij af of ik de enige ben die zich hieraan stoort. Een mooi alternatief is hier te zien in Bilthoven. Een tuinafscheiding gemaakt van zwart geverfde houten palen met niet woekerende bamboe. Op een groot dakterras in Amsterdam heeft Monique en anders, gezien de geringe ruimte, gekozen voor een wit kunststoffen afscheiding: verkrijgbaar in verschillende hoogtes en kleuren. Of kiest u liever voor een ontwerp dat bestaat uit verschillende formaten zinken bakken die met een smalle tussenruimte een afscheiding vormen?

De getoonde voorbeelden zijn in opdracht ontworpen en kunnen desgewenst op maat voor uw tuinproject geproduceerd of besteld worden. Geïnteresseerd, neem dan contact met ons op.

Schutting en erfafscheiding?

U zou in een verloren uurtje eens moeten Googelen op “erfafscheiding rijdende rechter” om te zien waar burenruzies allemaal toe kunnen leiden. Als u een wrok koestert tegen één van uw buren dan is een manier om wraak te nemen een Leylandii – haag te planten. Gemiddeld groeit hij 1m per jaar! Een duidelijke keuze als u privacy wilt, maar voor uw buren is deze haag een doorn in het oog.
Niet alleen snelle groene groeiers, ook “foute” houten schuttingen kunnen tot hoogoplopende burenruzies leiden. Kijk maar eens hoe vaak bij een nieuw gebouwd huis binnen de kortste keren zo’n afgrijselijke houten schutting wordt geplaatst. En dan bedoel ik schuttingen van “tig” meter lang, of nog erger: die kant en klare houten schutting delen met zo’n “afgeronde” bovenkant!

Voor het ontwerp is belangrijk of u kiest voor een harde tuinafscheiding of voor een haag. Fraai is dan de Fagus sylvatica , of de Fagus sylvatica “Purpurea”. De bladeren verkleuren in het najaar naar goudgeel en de hele winter behoudt deze haag haar warme bruine kleur.