nestkast

Vogels in stadstuin

Vogels in stadstuin

Vogels in stadstuin en help vogels de winter door. Nationale vogel telling en een exclusieve vogeltuin ontwerpen om tijdens koude herfst – en winterdagen vogels een schuilplaats te geven. Maar voor het inrichten van een vogeltuin moeten vogels een veilige omgeving hebben. Dus, voordat u nestkastjes gaat ophangen, is het verstandig eerst een geschikte plek te bepalen. Een nestkast in de tuin geeft veel kijkplezier. Het biedt u de mogelijkheid om vogels in uw tuin van dichtbij te bekijken. En in het voorjaar helpt het tuinvogels bij het vinden van een broedplaats. Daarnaast moet uw tuin ook voedselrijk ingericht worden: gevarieerde voeding, zoals zaden, fruit, insecten, slakken en rupsen. Nieuwe visie op tuinieren

Nieuwe visie op tuinieren

Nieuwe visie op tuinieren. Zo zorgt een vijver in de tuin ervoor dat vogels kunnen drinken en badderen. Uw planten volledig kort knippen is een slechte ingreep: de natuurlijke bescherming van de plant knipt u af en daarmee bewijst u tuinvogels geen dienst! Een beetje vogelaar wil het hele jaar door vogels zien, toch!

Verder is een begroeide schutting , maar ook voor een bes dragende struik aan te bevelen. Vogels vliegen namelijk het liefst ongezien naar hun nest. Een solitaire sierappel boom biedt niet alleen voedsel, maar  ’s nachts en bij gevaar ook een plek om in weg te vliegen.

Enthousiast geworden en wilt u een unieke vogeltuin laten ontwerpen, neem dan contact met ons op.

Vogels in stadstuin

Vogelbescherming: vogels en natuur

Vogels in stadstuin

Vogels herkennen

Vogels in stadstuin

Nationale vogeltelling

Vogels in stadstuin

Houd uw verrekijker straks in de aanslag en organiseer uw eigen vogel tel dag! In het najaar dus in de herfst en wintermaanden kunnen vogels alvast wennen en de nestkast gebruiken om er te slapen. Hang de kast niet in de volle zon en met de opening naar het noorden, oosten of noordoosten. Zo voorkomt u dat de regen naar binnen slaat.

Elke vogel heeft specifieke wensen als het gaat om het soort nestkast. Twijfelt u over de soorten vogels in uw tuin? Op vogelbescherming Nederland is een lijst  te vinden, zodat u de vogels in uw tuin kunt herkennen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *