tuinen met prairieborders

Tuinen met prairieborders

Tuinen met prairieborders ontwerpen, zijn natuurlijke tuinen met karakter en sfeer. Een tuin waarin de formele en informele stijl door elkaar gebruikt is. Anders dan een tuinontwerp voor een klassieke tuin of een exclusieve moderne tuin, is dit Dat maakt deze tuin interessant! Omdat er enerzijds sprake is van ‘orde’, anderzijds gaat de natuur ‘ haar eigen gang’. Op verschillende plekken in deze tuin wordt de natuurlijke beplanting steeds dominanter. Het vinden van een evenwicht tussen de twee stijlen is het belangrijkste startpunt voor het ontwerp van een tuin.

Een informele tuin conformeert zo gemakkelijker aan de ruime smaak van de opdrachtgevers. Zo houden de opdrachtgevers van deze tuin van allerlei soorten planten. Toch is er geen reden waarom een tuin zich slechts tot één stijl moet beperken. Het gebruik van verschillende stijlen kan een tuin originaliteit verlenen. Houdt u echter meer van structuur, dan kunt u de voorkeur geven aan een strakke tuin en een ordelijk ingerichte tuin.

Kijk voor inspiratie naar onze tuinontwerpen en neem contact met ons op.

informele tuinen ontwerpen

Ontwerpen prairieborders

informele tuinen ontwerpen

Natuurlijke tuin ontwerpen

informele tuinen ontwerpen

Tuinen ontwerpen met prairieborders

informele tuinen ontwerpen
informele tuinen ontwerpen

Tuinen ontwerpen met prairieborders

Tuinstijl kiezen, waarbij die van u zal afhangen van wat voort soort plek u straks wilt hebben. Informele tuinen vertellen een ander verhaal. Ze geven het idee dat er wordt geleefd en zijn plezierig voor het oog en de geest. Aangezien informele tuinen naar het ‘ woeste’ neigen, zullen deze alleen voor u werken als u zich gelukkig voelt in een ietwat ‘ rommelige’ omgeving. Informele ruimtes geven vaak een gevoel van rust, omdat er minder aan hoeft te worden gedaan. De evolutie van de elementen wordt meer overgelaten aan de natuur dan aan de mens. Dit gevoel van ‘toeval’ kan echter bedrieglijk zijn. Een informele tuin kan net zo zorgvuldig geconstrueerd en onderhouden zijn als een formele tuin.