cottage tuin

Engelse tuin

Cottage tuin ontwerpen oftewel  Engelse tuin ontwerpen. Het kan natuurlijk zo zijn dat u meer houdt van een romantische tuin in klassieke stijl  met meerstammige heesters en groenblijvende planten. Is deze stijl te formeel voor u en bent u meer op zoek naar een meer informele sfeer : moderne cottage tuin  met wilde planten . Dit is een Engelse tuin langs weelderige borders om de harde lijnen te verzachten. Daarnaast intieme zithoekjes creëren op verschillende plekken in uw tuin. Een tuinontwerp met zijn slingerpaden, afgewisseld met rechte paden. Waardoor de tuin niet in één keer te overzien is. Niet alleen een combinatie van kleurrijke borders en siergrassen. Maar ook met eetbare planten. En water in de vorm van een natuurlijke vijver. Niet alleen een rustgevend element in uw tuin. Het trekt bovendien ook vogels, kikkers en insecten aan.

Geïnteresseerd in andere tuinontwerpen of heeft u vragen, neem dan contact met ons op.

Cottage tuin

Tuinontwerp in Engelse stijl

Cottage tuin

Planten voor de cottage tuin

cottage tuin

Moestuin ontwerpen

Cottage tuin

Romantische tuin ontwerpen

Cottage tuin

Exclusieve border wilde planten

Cottage tuin

Engelse tuin inrichten

Cottage tuin tuinontwerp

Citroen bomen op terras

Cottage tuin

Tuinontwerp romantische tuin

Cottage tuin

Ontwerp Engelse tuin

Cottage tuin

Grondlegger en nog steeds een grote inspirator van de moderne Engelse cottage tuin is Gertude Jekyll. Geboren halverwege de 19e eeuw in Engeland kregen sommigen genoeg van de groeiende steden en wilden terug naar de romantiek van het platteland.
Bent u ook van plan om uw tuin te veranderen in een prachtig natuurlijk aandoende bloemenzee? Hoe klein uw tuin ook is. Het is belangrijk om ook de lastige hoekjes een mooi aanzicht te geven. Naast massa’s bloeiende planten die in ieder seizoen aantrekkelijk zijn. Van grijs, paars tot roze, van verwilderde sneeuwklokjes tot fruitbomen en bessenstruiken.

U kunt als opdrachtgever kiezen voor een totaalpakket van ontwerp tot en met beplantingsplan. ‘Wij realiseren de meest uiteenlopende ‘groene’ ruimtes waar mensen zich thuis voelen. Van grote tuinen tot dakterrassen en groene binnenprojecten voor particulieren en bedrijven. Deze totaal aanpak van ontwerp tot uitvoering ziet Monique en anders als één geheel en resulteert in de realisatie van groenprojecten met een luxe uitstraling.