Tuinarchitect van bostuin en hoogteverschillen

Bostuin met hoogteverschillen

Bostuin met hoogteverschillen ontwerpen bij woning met zwarte gevelbekleding. Zo resulteert dit tuinontwerp voor onderhoudsvriendelijke natuurlijke bostuin in een heel rustgevende buitenruimte. Een natuurtuin aanleggen kan voor veel plezier zorgen als ontwerp, materialen en onderhoud goed zijn. De natuurtuin is een tuin waarin alleen die inheemse planten groeien die zich thuis voelen op de grondsoort van die tuin. Struiken en bosflora in de tuin creëren niet alleen open maar ook gesloten zones. Hierdoor ontstaat een aantal relax plekken met een buitenoven en houtkachel combinatie en wellness. Maar zij vormen ook een toevluchtsoord om bijvoorbeeld vogels naar uw tuin te lokken. Terwijl hagen langs de perceelgrenzen de tuin voorzien van privacy en geborgenheid.

Geïnteresseerd in andere ontwerpen van grote tuinen of natuurlijke zwemvijver, neem dan contact met ons op.

Tuinarchitect van bostuin en hoogteverschillen
Natuurtuin met hoogteverschillen
Buiten leven in bostuin
Familietuin ontwerpen
Tuinarchitect van bostuin en betonnen traptreden
Betonnen trap in tuin
Wellness tuin aanleggen
Originele tuinmeubels

Tuinontwerp weelderige tuin

Deze natuurtuin is geïnspireerd door haar natuurlijke omgeving. Zo is het weelderige karakter van de omgeving binnengehaald in deze tuin. De natuur mag deels haar gang gaan, met een minimaal aantal ingrepen.  Deze natuurlijke tuin lijkt niet op een moderne tuin en oogt daarom altijd wat “ rommelig”.  Door bijvoorbeeld een stukje gras niet te maaien en wat onkruid te laten staan. In de natuur is ook niet alles keurig netjes geordend en zijn ook planten niet onaangetast.

Vandaar dat de verharding tot het strikt noodzakelijke beperkt is. Via betonnen traptreden kan hier met gemak door de tuin gewandeld worden. De beplanting is niet in groepen aangeplant , maar staan ‘toevallig’ op hun plek. Zodoende is hier een heerlijk leefbare plek ontstaan, waar het altijd vakantie is.

Achterin de tuin ligt de focus op het weidse uitzicht, maar aan de andere kant ook op een extra grote loungeruimte. Een groot terras met eettafel en een op hout gebrande hot tub voor 4 personen. Om in een warm bad  heerlijk achterover te leunen en te genieten van omringende weide .