Ontluikend groen ontwerp stadstuin

Ontluikend ontwerp stadstuin

Ontluikend ontwerp stadstuin. De tulp, wie kent hem niet! De tulp, als beplanting in stadstuin, mooi in een lenteboeket, of juist solo in een vaas. Er is eigenlijk maar één soort: de tulp. Maar er zijn wel verschillende groepen tulpen, allemaal met een eigen, specifiek karakter. Zo bepalen vorm, afkomst en bloeitijd de verschillende groepen. Er bestaan bijvoorbeeld vroege tulpen , dubbele tulpen, Rembrandt tulpen, parkiet tulpen en ga zo maar door.

De tulp, wie kent hem niet! De tulp, als beplanting in stadstuin, mooi in een lenteboeket, of juist solo in een vaas. Er is eigenlijk maar één soort: de tulp. Maar er zijn wel verschillende groepen tulpen, allemaal met een eigen, specifiek karakter. Zo bepalen vorm, afkomst en bloeitijd de verschillende groepen. Er bestaan bijvoorbeeld vroege tulpen , dubbele tulpen, Rembrandt tulpen, parkiet tulpen en ga zo maar door.

Wilt u  een doordacht ontwerp laten maken door een tuinarchitect? Neem gerust contact met ons op!

Tulpen zijn nogal kieskeurig. Zo houden ze van veel licht en van niet te zware, goed doorlatende grond. Allemaal redenen waarom ze het ook op hun oorspronkelijke groeiplaatsen goed doen. Daarom moeten ze, voor het beste resultaat, ook in de tuin op vergelijkbare plekken geplant worden. Tulpen kunnen niet op elk willekeurig moment geplant worden, maar alleen in het najaar. Sterker: vanaf oktober tot in december. Het is namelijk belangrijk dat de tulpen wortels gevormd hebben voordat de echte winter aanbreekt en er vorst in de grond komt. Hebben ze eenmaal wortels hebben dan pas zijn ze bestand tegen de kou.

Voorjaar! Al een paar dagen is het windstil geweest en heeft de zon geschenen. Een goede reden om de tuin in te gaan. Twee pimpelmezen claimen luid roepend onze tuin als hun territorium. Zo verdedigen ze fel het nestkastje tegen een koolmees. Niet alleen de vogels, ook andere beestjes en worden naar buiten gelokt. Ik maak een rondje door de tuin en heb grootste plannen!

Gemeentemuseum Den Haag en Fotomuseum Den Haag brengen vanaf 16 februari tot en met 12 mei 2019 een dubbeltentoonstelling van Nederlands beroemdste fotografen: Erwin Olaf . De fotograaf, die veel lof oogst met zijn portretten is in 2019 namelijk zestig geworden. De foto’s in dit blog waren te zien tijdens deze tentoonstelling.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *