meerstammige heesters

Meerstammige heesters

Meerstammen heesters

Meerstammige heesters en bomen kunnen door hun open structuur en vaak grillige stammen sfeer creëren in uw tuin.  Ze zorgen voor een natuurlijk effect in uw tuin. Prachtig voorbeeld is de Trompetboom, meerstammig Catalpa bignonioides. Met zijn vrij grote lichtgroene hartvormig blad. Opvallende witte bloemen in grote pluim in juni/juli en lange op bonen lijkende vruchten. Herfst en winter zijn de ideale seizoenen om heesters en bomen te (ver)planten.

Enthousiast en geïnteresseerd in een beplantingsplan of aankoop van solitaire heesters of meerstammige boom, neem dan contact met ons op.

Meerstammige heester kopen?

De Kansenboom, meerstammig, oftewel de Clerodendrum trichotomum. Deze bijzondere heester zie ik  veel te weinig naar mijn zin? Waarschijnlijk vanwege het feit, dat de Clerodendrum als heester niet bloeiend is te leveren: de nieuwe eigenaar moet dus geduld hebben. De bloemen verschijnen in grote hoeveelheden, maar wel pas als de plant min of meer is uitgegroeid! Bijzonder kenmerk is namelijk de bloeitijd: pas laat, in de nazomer. In augustus tot september verschijnen de trossen met bloemen. Omdat er in deze tijd slechts weinig andere heesters bloeien, is dit een heel aantrekkelijk argument om er eens één aan te planten. De eerste jaren zullen vooral takken en hartvormig toegespitste bladeren worden gevormd. Zijn de hevigste groeistuipen achter de rug dan verschijnen prachtige losse bundels stervormige, witte bloemen vanuit rode kelkbladeren. Na enkele jaren kan deze heester een flinke omvang krijgen.

meerstammige heesters

Er zijn er eigenlijk maar twee, die met een redelijke kans op succes in Nederland kunnen worden gehouden: C. bungei en de Clerodendrum trichotomum.

De struik heeft weinig snoei nodig. Topeinden die bevroren zijn geweest moeten tot op het levende hout, boven een levend oog worden weggeknipt. Overige snoei direct na de laatste bloei in oktober en is alleen nodig om meer licht in de struik te brengen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *