Klimaatverandering en tuinieren

Klimaatverandering en tuinieren

Klimaatverandering en tuinieren

Klimaatverandering en tuinieren in westerse tuinen. Het is tijd voor een nieuwe visie op tuinieren! Maar dat vraagt niet alleen om een aanpassing in het beplantingsplan. Maar ook om diversiteit in uw tuin. In ons vaste planten concept houden we hier bijvoorbeeld graag rekening mee. Daarom kiezen we ook voor plantensoorten in een repeterende uitvoering. Verder aangevuld met bloembollen en siergrassen. Ten eerste levert een natuurlijke tuin zowel in het voor – en najaar een fraai beeld op in uw tuin. En vogels en vlinders aantrekt. Ten tweede levert diversiteit een grotere kans dat een van de planten goed tegen droogte of overstroming kan. Maar daarnaast dat sommige planten schaduw bieden aan planten die minder goed tegen hitte kunnen.

Enthousiast geworden, neem dan contact met ons op.

Niet alleen die ene plant heeft daar baat bij. Het zorgt er ook voor dat de grond vruchtbaar blijft. Zodat andere planten zich na een ramp sneller kunnen herstellen. Bovendien verkleinen grote plantenvakken in uw  tuin de kans op wateroverlast. Een groot deel van het water zal namelijk meteen door de planten opgenomen worden, Een deel zakt in de bodem en het overige water zal uiteindelijk verdampen.

Klimaatverandering en tuinieren
Toekomstbestendige tuin


Klimaatverandering en tuinieren
Onderwerp landelijke tuin
Klimaatverandering en tuinieren
Onderhoudsvriendelijke tuin

Klimaatverandering in de tuin

Door het gebruik van de juiste combinatie plantensoorten en de goede grondbewerking groeit het plantvak sneller dicht. Is er sprake van minder onkruid en worden de onderhoudskosten lager.

Kortom Monique en anders neemt uw tuinzorgen weg, zodat u weer onbekommerd van uw tuin kunt genieten! Of het nou om een exclusieve grote tuin of een stadstuin gaat. Wij adviseren u graag! Bij Monique en anders kunt u verder terecht voor een tuinontwerp, tuinaanleg en het onderhoud van uw tuin. Onze experts, met passie voor het vak, hebben verstand van zaken en kunnen u van waardevol tuinadvies voorzien. Wij adviseren u graag over de volgende punten: tuininrichting, tuin en terras, tuininspiratie, beplanting advies, verlichtingsadvies, beregeningsplan en onderhoudsplan.

‘Wij realiseren de meest uiteenlopende ‘groene’ ruimtes waar mensen zich thuis voelen. Van grote tuinen tot dakterrassen en groene projecten voor particulieren en bedrijven.’

Monique van Tussenbroek geeft sinds 1999 leiding aan Monique en anders. Samen met ervaren professionals vormt zij een slagvaardig en betrokken team met korte communicatielijnen. Gespecialiseerd in het ontwerpen, installeren, uitvoeren en onderhouden van groenprojecten voor buitenruimtes. Altijd gefocust op het leveren van kwaliteit en service.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *