Alliums in prairieborders

Alliums in prairieborders

Alliums in prairieborders

Alliums in prairieborders ontwerpen. Een beplantingsplan ontwerpen voor stadstuin met dit bolgewas. Of een beplantingsplan ontwerpen voor grote tuin. Zo is binnen de soorten sieruien is de Allium sphaerocephalon favoriet met zijn diep purperen bloemkleur en een ‘piramidevormig’ bloem hoofd. Ze worden ongeveer 60 – 70 cm hoog. Allium ‘Purple Sensation’ is ook mooi in een vak met paarse of gemengde kleuren vaste planten. Deze bloembol bloeit in de periode mei-juni. De stengel is ongeveer 70-80 cm lang en liefst staat deze soort in de volle zon. Gaat u voor wit , plant dan de Allium ‘ Mount Everest’. Alliums en solitaire heesters  en bomen moeten nu in de grond!

De sierui voelt zich het beste thuis op een wat schrale, zandrijke bodem of kalkrijke klei. Staan ze te nat dan rotten de sieruien in de winter weg! Rekening houdend met de lokale omstandigheden van uw tuin is dit bolgewas niet truttig of stijf en verre van fantasieloos. In een border in een grote groep bij elkaar, is deze sierui in bloei een prachtige meerwaarde!

Geïnteresseerd in een op maat gemaakt beplantingsplan, neem gerust contact met ons op!

Alliums in prairieborders

Te midden van andere lager groeiende vaste planten, geeft een extra dimensie en diepte in de border. Wilt u ze in een vaas zetten, dan kan dat ook. De uiengeur verdwijnt wanneer de vers gesneden bloemen even in heel koud water worden gezet.  Allium giganteum wordt geplant op een diepte tussen 10 – 15 cm, op een zonnige plaats. Deze bolgewassen kunnen een aantal jaren blijven staan als ze eenmaal geplant zijn. Deze groep wordt hoger dan 1m. Mooi te combineren tussen (groen blijvende) vaste planten, zoals Bergenia, Vinca minor en Hosta’s.

‘Wij realiseren de meest uiteenlopende beplantingsplannen. Van grote tuinen tot dakterrassen voor particulieren en bedrijven.’ Deze totaal aanpak van ontwerp tot uitvoering ziet Monique en anders als één geheel en resulteert in de realisatie van groenprojecten met een luxe uitstraling.

Alliums planten

Alliums in prairieborders

Allium sphaerocephalon

Allium sphaerocephalon

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *